Het taxeren van uw huis

Er zijn verschillende momenten dat u een taxatie van uw huis nodig heeft. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek vanwege de aankoop van een woning, bij persoonlijke omstandigheden zoals een scheiding, maar ook omdat u bijvoorbeeld uw hypotheek wilt oversluiten of verhogen. Zelfs kun je soms de rente van je bestaande hypotheek verlagen door aan te tonen dat je huis in waarde is gestegen.

Reden genoeg dus om een taxatie bij Volkert Makelaardij aan te vragen. Onze gecertificeerde taxateur René Haas is ingeschreven bij de Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). U kunt dus vertrouwen op een onafhankelijke, objectieve en betrouwbare taxatie met een officieel taxatierapport, opgesteld volgens de richtlijnen van alle erkende financiële instanties. Onze rapporten worden door alle financiële instellingen en officiële instanties geaccepteerd.

Wanneer u een hypotheek afsluit zijn de kosten van een taxatierapport veelal aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Hoe komt de waarde tot stand?

De waarde van uw huis of object wordt bepaald door een groot aantal factoren zoals de actuele marktsituatie, het bestemmingsplan, de staat van onderhoud, het materiaalgebruik, de indeling, voorzieningen, oppervlakte, inhoud, ligging en directe omgeving. De woning wordt gemeten volgens de officiële NEN-norm.

René
Taxatierapport

Als u een hypotheek wilt afsluiten voor de aankoop van een woning of geld wilt lenen voor een verbouwing, zal de bank/geldverstrekker u om een gevalideerd taxatierapport vragen. De geldverstrekker wil daarmee zekerheid hebben van de waarde van het onderpand (de woning) voor de hypothecaire geldlening.

U kunt een hypotheek afsluiten met of zonder Nationale Hypotheekgarantie (NHG). De kosten van een taxatierapport zijn in veel gevallen aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

De waarde wordt bepaald door een groot aantal factoren zoals de actuele marktsituatie, het bestemmingsplan, de staat van onderhoud, het materiaalgebruik, de indeling, voorzieningen, oppervlakte, inhoud, ligging en directe omgeving. De woning wordt gemeten volgens de officiële NEN-norm.

Volkert Makelaardij beschikt over de nodige markt- en vakkennis om een goed onderbouwde inschatting van de waarde te maken. Onze gecertificeerde taxateur is ingeschreven bij de Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en beschikt over de benodigde vak- en marktkennis. Door periodieke hercertificering wordt de kwaliteit en kennis gewaarborgd.

Volkert Makelaardij is aangesloten bij de validatie instituut NWWI (Nederlandse Woning Waarde Instituut). Dit instituut controleert zowel de taxateurs als de taxatierapporten. Per rapport betaald de taxateur validatiekosten aan het validatie instituut.
U kunt dus vertrouwen op een onafhankelijke, objectieve en betrouwbare taxatie met een officieel taxatierapport, opgesteld volgens de richtlijnen van alle erkende financiële instanties.