Het taxeren van uw huis

Er zijn verschillende momenten dat u een taxatie van uw huis nodig heeft. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek, bij persoonlijke omstandigheden zoals een scheiding, maar ook omdat u bijvoorbeeld uw hypotheek wilt oversluiten of verhogen. Zelfs kun je soms de rente van je bestaande hypotheek verlagen door aan te tonen dat je huis in waarde is gestegen.

Reden genoeg dus om een taxatie bij Volkert Makelaardij aan te vragen. Onze gecertificeerde taxateur René Haas is ingeschreven bij de Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

U kunt dus vertrouwen op een onafhankelijke, objectieve en betrouwbare taxatie met een officieel taxatierapport, opgesteld volgens de richtlijnen van alle erkende financiële instanties. Onze rapporten worden door alle financiële instellingen en officiële instanties geaccepteerd.

Uiteraard zijn wij aangesloten bij de validatie instituten NWWI (Nederlandse Woning Waarde Instituut) en Taxateursunie. Deze instituten controleren zowel de taxateurs als de taxatierapporten. Per rapport betaalt de taxateur validatiekosten aan het validatie instituut. Wanneer u een hypotheek afsluit zijn de kosten van een taxatierapport veelal aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Hoe komt de waarde tot stand?

De waarde van uw huis of object wordt bepaald door een groot aantal factoren zoals de actuele marktsituatie, het bestemmingsplan, de staat van onderhoud, het materiaalgebruik, de indeling, voorzieningen, oppervlakte, inhoud, ligging en directe omgeving. De woning wordt gemeten volgens de officiële NEN-norm.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met kantoor op 0299 – 479 474 of mailen naar info@volkertmakelaardij.nl