Taxatierapport

Als u een hypotheek wilt afsluiten voor de aankoop van woning wilt kopen of geld wilt

lenen voor een verbouwing, zal de bank/geldvertrekker u om een gevalideerd taxatierapport vragen. De geldverstrekker wil daarmee zekerheid hebben van de waarde van het onderpand (de woning) voor de hypothecaire geldlening.

U kunt een hypotheekafsluiten met of zonder Nationale Hypotheekgarantie (NHG). De kosten van een taxatierapport zijn in veel gevallen aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

De waarde wordt bepaald door een groot aantal factoren zoals de actuele marktsituatie, het bestemmingsplan, de staat van onderhoud, het materiaalgebruik, de indeling, voorzieningen, oppervlakte, inhoud, ligging en directe omgeving. De woning wordt gemeten volgens de officiële NEN-norm.

Volkert Makelaardij beschikt over de nodige markt- en vakkennis om een goed onderbouwde inschatting van de waarde te maken. Onze gecertificeerde taxateur is ingeschreven bij de Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en beschikt over de benodigde vak- en marktkennis. Door periodieke hercertificering wordt de kwaliteit en kennis gewaarborgd.

Volkert Makelaardij is aangesloten bij de validatie instituten NWWI (Nederlandse Woning Waarde Instituut) en Taxateursunie. Deze instituten controleren zowel de taxateurs als de taxatierapporten. Per rapport betaald de taxateur validatiekosten aan het validatie instituut.
U kunt dus vertrouwen op een onafhankelijke, objectieve en betrouwbare taxatie met een officieel taxatierapport, opgesteld volgens de richtlijnen van alle erkende financiële instanties.

Waardebepaling

U wilt uw woning verkopen en wilt weten wat uw woning waard is.
Geheel vrijblijvend maken wij een waardebepaling van uw woning, zonder financiële verplichtingen.
Wanneer u zover bent en daadwerkelijk over wilt gaan tot verkoop komen wij bij u langs voor een advies en het bespreken van een goede strategie voor de verkoop van uw huis.

Wij nemen graag contact met u op om de mogelijkheden rondom een taxatieopdracht met u te bespreken.

Form is deprecated, please contact the webmaster to upgrade this form.